perjantai 31. toukokuuta 2013

Fantastinen raparperipiirakka!



Löysin aivan täydelliseltä raparperipiirakalta kuulostavan Hans Välimäen ohjeen. Sitä muokkailemalla tein oman version ja pääsinpäs käyttämään oman pihan raparpereja! :) Tästä piirakasta tuli aivan täydellistä! Hieman vaniljakastiketta ja tuoreita mansikoita päälle niin huhhuh!

En jaksanut tehdä murotaikinaa itse, joten ostin kaupasta Sunnuntain murotaikinan, joka sopivasti, näin lämpimänä päivänä, suli kotimatkalla puistosta ja pääsinkin heti sitä käyttämään!

Tein piiraan 20cm irtopohjavuokaan, jonka vuorasin leivinpaperilla. Leivitin 3/4 murotaikinapaketista vuoan pohjalle ja reunoille (aika korkealle) ja loput käytin piirakan päälle.

Täyte

500g raparperia leikattuna paloiksi
1dl sokeria
1rkl kanelia

Sekoita raparperiin sokeri ja kaneli ja laita jääkaappiin marinoitumaan ainakin tunniksi. Itse annoin olla kolmisen tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada ylimääräinen neste pois ja laita raparperit vuokaan pohjan päälle.

Valmista täytteen toinen osuus, johon tarvitaan:

2 kananmunaa
4rkl sokeria
1dl kuohukermaa
1rkl vanilja-aromia
4rkl vehnäjauhoja

Sekoita kanamunat ja sokeri. Tämän voi vatkata vaahdoksi, itse jätin niin tekemättä ja hyvää tuli silti. Lisää vanilja-aromi kuohukermaan ja sekoita kananmuna-sokeriseokseen. Viimeisenä sekoita joukkoon jauhot ja kaada seos raparperien päälle.



Murustele tai levitä ylimääräinen taikina piirakan päälle ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Tosiaan tuoreet mansikatkin sopivat oikein hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti