maanantai 13. toukokuuta 2013

Vadelma-suklaakakku (munaton, maidoton)



No nyt on allergiat selvinneet ja nykypäivän ohjeiden mukaan siedätystä suositeltaisiin, eli mun pitäisi syödä ihan normaalisti, mutta kun tuo pieni oireilee, niin aika pieneksi pyrin nyt maito- ja kananmunamäärän jättämään.

Suklaakakkua tekisi mieli ja brunssille päätin sitä leipoa! Tarkoituksena oli tehdä sacher-henkinen kakku, mutta vadelmatäytteellä. Päätin siis tehdä vadelmakiisselin kakun väliin. Jääkaapista löytyi myös yksi vaahdotettava kauravaniljakastike, joka mielestäni myös sopii hyvin vadelman ja suklaan kanssa!

Kakkupohja (20cm irtopohjavuokaan)

2,5dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
2dl ruokosokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
3dl soijamaitoa
1rkl vanilja-aromia
150g leivontamargariinia (maidotonta)
130g tummaa suklaata (maidotonta)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata rasva ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja niiden joukkoon vanilja-aromilla maustettu soijamaito (voi myös suoraan käyttää vaniljasoijajuomaa). Lisää vielä margariini-suklaaseos ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irroita kakku heti vuoasta, mutta älä vielä leikkaa. Jäähtyneenä laita muovipussiin ja jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivänä kakun voi leikata kahteen osaan, kolmeenkin jos tuntuu, että kakku kestää. Itse en ollut niin varma kakun rakenteesta niin päädyin vain puolittamaan pohjan.

Täyte

1,5dl soijamaitoa kostuttamiseen

Kiisseli:
200g pakastevadelmia
0,5dl tuoremehua
0,25dl sokeria
0,5rkl perunajauhoja

0,5prk vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta

Kiisselin ainekset sekoitetaan kattilassa ja kuumennetaan sekoitellen. Kun pulpahtaa pari kertaa, ota pois levyltä jäähtymään. Kiisselin jäähtyessä, vaahdota vaniljakastike.

Kostuta alempi puoli soijamaidolla ja laita irtopohjavuoan reuna vielä kakun ympärillä. Laita pohjan alle leivinpaperia paloina, suojaamaan alustaa tulevalta kuorrutukselta. Levitä pohjan päälle vaniljakastiketta ja kaada sen päälle kiisseli. Kostuta myös kakun toinen puoli ja käännä kanneksi. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kuorrute

150g maidotonta suklaata
100g leivontamargariinia

Kaikessa yksinkertaisuudessaan suklaa ja margariini sulatetaan kattilassa varovasti ja levitetään kakun päälle. Tämä on aika sotkuista puuhaa, eli suosittelen vahvasti käyttämään leivinpaperia kakun alla tämän ajan, sitten suikaleina laitetut paperit voi vetää varovasti pois, kun kakku on ollut jonkun aikaa jääkaapissa ja suklaa on kohmettunut!

Koristella voi vielä oman maun mukaan. Kuvassa ilman mitään, mutta voisi tuohon päälle vielä ripotella vaikka nomparelleja tai tehdä sokerimassakukkia! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti