lauantai 4. toukokuuta 2013

Appelsiini-daim-vadelma-valkosuklaa-kerrosjuustokakku!

Juustokakkutehtaan innoittamana päätin tehdä villin kerroskakun äitin ja isin grillijuhliin! Kakkuun tuli siis kolme eri kerrosta. Pohjana oli minttudominokeksejä. Kolmen kerroksen tekeminen kävikin yllättävän nopeasti, kun tein täytteet valmiiksi ja aina yhden hyydyttyä sekoitin vain liivatteet joukkoon ja kaavin vuokaan.

Pohja (26cm irtopohjavuokaan)

200g minttu Dominoita
70g leivontamargariinia

Keksit murustetaan tehosekoittimessa tai jos ei semmoista omista, on hyvä taktiikka murskata keksit isossa minigrip-pussissa. Keksit levitetään 2l pussiin ja kaulitaan muruksi. Sula rasva sekoitetaan keksimurskaan ja seos painellaan leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan.

Täyte

4dl vispikermaa
250g mascarpone-juustoa
200g appelsiinituorejuustoa
75g appelsiini-mangojogurttia
4 palaa fazerin tumma suklaa -patukasta
1 daim-patukka (56g)
2prk lasten vadelma-omenasosetta
50g valkosuklaata
2tl vanilja-aromia
6 liivatelehteä
2rkl maitoa
2rkl appelsiinimehua
2rkl appelsiini-vadelmamehua

Otin suoraan kolme kulhoa käyttöön, ettei tarvitsisi liikaa  kikkailla. Yhdessä vatkasin kerman vaahdoksi. Toisessa kulhossa sekoitin valmiiksi appelsiinituorejuuston ja jogurtin. Sekaan lisäsin yhden kolmasosan kermavaahdosta. Sitten jääkaappiin odottamaan.

Seuraavaksi murskasin daimin ja sulatin tumman suklaan palat mikrossa. Sekoitin ne tyhjässä kulhossa puoleen mascarpone-juustoa ja lopuksi taas yhden kolmasosan kermasta sekä 1tl vanilja-aromia. Tämäkin kulho jääkaappiin odottamaan.

Kolmanteen kulhoon, jossa oli jo valmiina yksi kolmasosa kermavaahtoa, sekoitin vadelma-omenasoseet, 1tl vanilja-aromia, puolet mascarponesta sekä valkosuklaan sulatettuna. Ja eikun sekin jääkaappiin.

Laitoin sitten kaksi liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sulatin sulaneet liivatelehdet kattilassa kahteen ruokalusikalliseen appelsiinimehua ja sekoitin ohuena nauhana appelsiinitäytteen joukkoon. Valmiin täytteen kaadoin irtopohjavuokaan ja annoin hyytyä jääkaapissa noin tunnin.

Sitten tein saman homman daim-täytteen, sekä vadelma-valkosuklaatäytteiden kanssa, paitsi liivatteiden sulatuksessa nesteenä oli daim-täytteessä maito ja vadelma-valkosuklaatäytteessä appelsiini-vadelmamehu.

Seuraavana päivänä koristelin kakun täytteiden mukaisesti, eli päälle tuli minttu dominoita, valkosuklaata, tummaa suklaata sekä daimia! NAM! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti