maanantai 27. toukokuuta 2013

Vadelma-valkosuklaajuustokakku!



Nyt tuli todella hyvää valkosuklaa-vadelmajuustokakkua valkosuklaa-brownie -pohjalla. Oltiin syömässä synttärisushia Minskillä ja tein jälkkäriksi juustokakun. Yhdellä vieraista on keliakia, joten brownie-pohjasta tuIi gluteeniton gluteenittoman jauhoseoksen avulla. En huomannut maussa mitään eroa tavalliseen ja pohjan koostumus oli jotakuinkin täydellinen.

Pohja (20 cm irtopohjavuokaan)

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
100g leivontamargariinia
130g valkosuklaata sulatettuna

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata valkosuklaa ja sekoita kaikki ainekset yhteen listan järjestyksessä. Ennen jauhojen lisäämistä, sekoita niihin leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaa ja paista uunissa keski- tai alatasolla noin 30-35 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmenemään.

Valkosuklaa-vadelmatäyte

3 liivatelehteä
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
150g pakastevadelmia keitettynä
100g valkosuklaata sulatettuna
loraus vadelma-appelsiinimehua (tai jotain muuta mehua)

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa ja lisää ne kermavaahdon joukkoon. Mielestäni seoksesta tulee tasaisempi, jos tuorejuusto on sekoitettu johonkin muuhun ainekseen ennen kermaan sekoittamista. Lopuksi lisää vadelmat. Valkosuklaa on niin makeeta, että sekaan ei tarvita sokeria, vaikka kirpeää vadelma onkin.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne kattilaan mehun kanssa. Sulata liivatteet mehun joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan brownie-pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Vadelmakiille

Kakkukupuni olikin toisen kakun käytössä, niin koristeluista piti tehdä semmoinen, että kakun voi kuljettaa irtopohjavuoassa, muovikassissa. Vadelmakiille on tosi helppo tehdä ja on kivannäköinenkin, varsinkin, kun ei soseuta marjoja kunnolla. Keittäessä ne kuitenkin menevät aika mössöksi, niin seos on helppo kaataa kakun päälle. Kiilteen voi tehdä sitten kun kakku on hyytynyt jääkaapissa noin nelisen tuntia.

200g pakastevadelmia (keitä 2rkl sokeria kanssa) 
1 liivatelehti

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Laita puolet keitetyistä vadelmista kattilaan, purista liivatelehdestä ylimääräiset vedet ja lisää vadelmien joukkoon. Lämmitä seosta niin, että liivate sulaa vadelmien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loput vadelmat mukaan ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.

Kakku sitten hyytyi jääkaapissa seuraavaan päivään ja lähti muovikassissa, foliolla päällystettynä, matkustamaan kohti Minskin kotia. Matkalla muovikassissa viinipullo lähti koko ajan pyörimään kakun päälle, mutta kakku ei kuitenkaan vaurioitunut!

Tätä kakkua aion kyllä tehdä useampiin juhliin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti