maanantai 27. toukokuuta 2013

Mango ja valkosuklaa-vadelmatäytekakku



Meidän taloyhtiö täytti 20 vuotta ja hallitus oli järkännyt 20-vuotisjuhlat! Juhlat olivat nyyttärit ja minäpä tein täytekakun. Päätin tehdä noin 20-30 hengen kakun, niin riittää sitten monelle siitä. Tähän kakkuun olisi riittänyt 2 levykakkupohjaa, mutta en jaksanut alkaa taiteilemaan palasten kanssa, niin tein suoraan kolme pohjaa ja leikkasin siitä sopivat palat, niin että kakku mahtui kakkukupuuni..

Täytteeksi halusin jotain raikasta ja mietin ensiksi minttusuklaa. Siitä tuli kuitenkin jotenkin talvinen olo, niin päädyin mango-täytteeseen ja toiseen väliin sitten vadelmaa ja valkosuklaata! Päälliseksi tein valkosuklaakuorrutteen, jonka värjäsin lehdenvihreällä pastavärillä.

Pohjana kolme kinuskikissan levykakkupohjaa leikattu neliön muotoisiksi paloiksi (n. 35cmx35cm)

kostutukseen 6dl maitoa ja 2tl vaniljasokeria sekoitettuna

Vadelma-valkosuklaatäyte

300g maustamatonta tuorejuustoa
3dl vispikermaa
100g valkosuklaata sulatettuna
300g pakastevadelmia keitettyinä (sekaan 2rkl sokeria)
1dl vaniljakreemijauhetta


Mangotäyte

300g maustamatonta tuorejuustoa
3dl vispikermaa
3prk piltti mangoa
0,5dl sokeria
0,5dl vaniljakreemijauhetta

1prk Jam it! -mangohilloa kakun päälle 

Kerma vatkataan vaahdoksi ja kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Mangotäytteen maku jäi aika miedoksi. Jos haluaa voimakkaamma maun, kannattaa vaihtaa piltit pakastemangokuutioihin, jotka kannattaa myös ennen käyttöä keittää ja soseuttaa.

Kakun päälle levitin kerrokset mangohilloa, jotta suklaakuorrutuksesta tulee tasainen..

Valkosuklaakuorrute

200g valkosuklaata
1dl vispikermaa
tippa lehden vihreää 

Valkosuklaa sulatetaan mikrossa ja sekoitetaan tasaiseksi. Kerma lämmitetään pinnoitetussa kattilassa (itse en ainakaan normaalissa uskaltanut, pohjaanpalamisen pelossa), mutta se ei saa kiehahtaa. Vallkosuklaa sekoitetaan kerman joukkoon tasaiseksi massaksi ja lopuksi vielä väri mukaan. Kuorrute kaadetaan kakun päälle ja levittelin sen vielä veitsellä tasaiseksi ja sitten jääkaappiin kohmettumaan.



Melkein harmittaa, etten ole aiemmin tajunnut tälläistä kuorrutetta. Oli nimittäin sen verran helppo verrattuna massojen kaulimiseen! Toinen tuleva kokeilu on tehdä kaulittavaa suklaamassaa suklaasta ja siirapista!

Pursotuksiin varasin 9dl vispikermaa ja näihin meni ehkä 7dl, mutta aina parempi pelata varman päälle!

Kakusta tuli hyvin maukasta ja erityisesti tuo valkosuklaa-vadelmatäyte oli superhyvää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti