tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kummitytön 2-vuotissynttärikakku!



Tämmöinen kakku olikin unohtunut päivittää blogiin! Elikkä Muumi-fanille, Muumimamma-kakku! Tiedustelin siskolta, mitkä ovat Ronjan lempimarjoja ja mustikathan niitä olivat. Päädyin siis tekemään mustikka-valkosuklaa-täytekakun! Tein Muumimamma-koristeen jo alkuviikosta, kun juhlat olivat lauantaina, jotta koriste ehti kovettua. Koriste on siis tehty sokerimassasta ja olen maalannut punaisella pastavärillä punaiset raidat ja värittänyt syötävällä musteella käsilaukun! Kukkakoristeet ja kirjaimet ovat myös sokerimassaa, joka on värjätty vaaleanpunaisella ja kirkkaanpunaisella pastavärillä.

Pohjasta tein kuuden munan suklaakakkupohjan 26 cm irtopohjavuokaan.

3 samankokoista lasia
6 huoneenlämpöistä kananmunaa lasiin
sokeria toiseen lasiin saman verran kuin kanamunia
kolmanteen lasiin 0,5dl cacao-jauhetta ja vehnäjauhoja sekä perunajauhoja
loppumäärä suhteessa vehnäjauhoja hieman enemmän kuin perunajauhoja. Mukaan vielä 2tl leivinjauhetta

Laitetaan uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voidellaan ja korppujauhotetaan vuoka. Munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi ja mukaan siivilöidään sekoitetut kuivat aineet, jotka käännellään lastan avulla varovasti.

Taikina kaadetaan vuokaan ja vuokaa nostellaan pari kertaa, jotka ilmakuplat tasoittuvat. Kakkua paistetaan uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Vältä turhaa uunin availua, jotta kakku ei lässähdä. Minulla pääsi tällä kertaa hieman lässähtämään, jotan tein sitten vaan yhden täytevälin.

Kakun molemmat puoliskot kostutetaan vaniljamaidolla (2dl maitoa + 1rkl vaniljasokeria)

Täyte

2dl vispikermaa
1prk Mascarpone-juustoa
0,5dl vaniljakreemijauhetta
100g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
pakastemustikoita oman maun mukaan (itse laitoin pari desiä)

Vispikerma vaahdotetaan ja sekaan lisätään kreemijauhe. Mascarpone-juusto notkistetaan ja sekoitetaan sulatetun valkosuklaan kanssa. Vaniljasokeri, sekä valkosuklaa-juustoseos lisätään kerman joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Lopuksi mukaan sekoitetaan jäiset mustikat ja täyte levitetään pohjan päälle.

Kakku oli tämän jälkeen jääkaapissa noin nelisen tuntia, ennen kuin tein massakuorrutukset.

Käytin ihanaa vaniljanmakuista massakuorrutetta, samaa kuin Reean ristiäiskakussa. Oli taas todella helppo käsitellä, eikä ole äklömakeaa. Kuorrutteen alle piti tehdä voikreemi, jotta kuorrute ei ala hikoilemaan.

Voikreemi

100g margariinia
200g tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl vettä

Kaikki vain sekoitetaan ja levitetään kakun päälle. Margariinia lämmitin taas ihan hitusen mikrossa, ni sai helposti sekoitettua sokerin joukkoon.

Kreemin päälle kaulitsin massakuorrutteen ja asettelin koristeet sen päälle. Kirjaimet ja numerot teinkin ihan vapaalla kädellä taas. 

Pursotuksiin varasin 6dl vispikermaa, joka melkein kaikki taas meni, kun oli iso tylla käytössä. Värjäsin kermaa kirkkaanpunaisella pastavärillä ja tuon punaisemmaksi en sitä enää saanut. Jos olisin vielä alkanut lisäilemään väriä, olisi vaahdosta tullut liian tönkköä. Eli kannattaa siis alkaa lisäämään pastaväriä heti, eikä vasta sitten kun kerma on jo vaahtoutunut... :)

Kakkua taisi jäädä vain pienet palat seuraavalle päivälle, eli ilmeisesti hyvää oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti