perjantai 12. huhtikuuta 2013

Vohvelikakku


Nyt omalle kieltolistalle lisättiinkin vielä kananmuna ja soija, eli hyvästi macaron-leivokset, en pääsekkään teitä huomenna brunssilla napostelemaan. Koska macaron-leivosten onnistuminen ei ole vieläkään ihan varmaa, päätin tehdä jotain muutakin jälkkäriä brunssille. Vohvelikakku oli mielessä ja ilmeisesti sitäkin voi tehdä myös ilman kananmunaa!

Prismassa ei ollut kasvisrasvavispiä, pelkkää soijaa, niin päätin tehdä kakun normaalilla vispillä ja pakata itselleni erikseen mukaan vohvelin ilman kermavaahtoa.

Ohjeen tein vähän tutkailemalla normaaleja ohjeita ja niitä muokkaamalla.

Vohvelit

4,5dl vadelmavichya
2,5dl kaurakermaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl vaniljauutetta

Keiju Leivontaa paistamiseen

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja taikina laitetaan turpoamaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Yhteen vohveliin menee aina noin desi taikinaa. Näistä tuli hieman semmoisia kaupan vohveleiden oloisia, kumisia, ei niinkään rapeita.

Kakun täytteeksi

2dl vispikermaa
1rkl vaniljakreemijauhetta
1tl vaniljauutetta
pakastemansikoita
mansikkahilloa
lemon curd -tahnaa

Vispikerma vaahdotetaan ja sekaan lisätään vaniljakreemijauhe ja vaniljauute. Sitten kakku kasataan. Ensin levitetään lemon curdia ja mansikkahilloa, sitten kermavaahtoa ja mansikoita ja seuraava lätty päälle!

Nyt pitäisi vielä saada kuljetettua bussimatka vaunujen alaosastolla perille saakka, jaiks! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti