perjantai 19. huhtikuuta 2013

Limehyydykekakku



Nyt löysin Malminmäen K-supermarketista GoGreen vispiä, eli kauravispiä! Luinkin netistä jo aiemmin, että monet pitivät sitä parhaimpana maidottomana vaihtoehtona kermalle ja totta puhuivat!

Tämä olikin tähän mennessä onnistunein maidoton, munaton ja soijaton leipomus. Brunssilla näytti maistuvan ja sopi hyvin tarjolla olleiden burritojen jälkkäriksi.

Ilman tuorejuustoa kakku ei näköjään hyydy yhtä hyvin, mutta ihan kasassa kuitenkin pysyi. Esillepano ei ollut niin hieno kun alle jäi leivinpaperi, mutta mitäs tuosta..

Pohja (20cm irtopohjavuokaan)


150g Kantolan kaurakeksejä
50g Keiju leivontaa

Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele seos ilmavasti leivinpaperilla pingotetun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte

4dl Gogreen kauravispiä
400g Yosa Vanillaa
3 limeä
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmentymään noin 10 minuutiksi. Sillä välin vatkaa kauravispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon Yosa  Vanilla ja kahden limen puristetut mehut. Kauravispi on hieman kovaa, eikä juoksevaa ennen vatkaamista. Tästä sai todella hyvää vaahtoa ja makukin oli erinomainen, verrattuna muihin maidottomiin.

Purista kattilaan yhden limen mehut ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kattilaan limemehun joukkoon. Sulata liivatteet kattilassa ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.

Kiille

1 limen mehu
1 liivate
vihreää pastaväriä

Purista limen mehu kattilaan ja sekoita joukkoon pastaväriä. Sen jälkeen lisää pehmytetty ja puristettu liivatelehti joukkoon ja sulata. Kaada kiille pari tuntia jääkaapissa olleen kakun päälle.

Itse tein kiilteen heti muun kakun perään ja sekoitin sitä vähän täytteeseen, jotta siitä tuli enemmän pastelliväri, kuin läpinäkyvä. Kakku meni sitten jääkaappiin hyytymään tämän päivän brunssia varten ja oikein kirpakan hyvää oli! 

1 kommentti:

  1. Onpa hyvän näköinen kakku! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista