perjantai 22. maaliskuuta 2013

Banaani-Mango -juustokakku


Minullapas on synttärit ja päätin leipoa juustokakun! Alunperin kakku oli tarkoitettu perjantaibrunssille, mutta tällä viikolla ei yhden kipeän taaperon kanssa päästykkään osallistumaan. Harmittaa, kun olisi ollut sushiakin tarjolla!

 Jotta lapsillekin maistuisi, päätin tehdä hedelmäisen kakun ja Juustokakkutehtaan yhden kakun innoittamana, päätin käyttää banaania ja mangoa. Suomessa en ole kuin pari kertaa ostanut tuoreita mangoja ja ne eivät maistu täällä hyviltä, joten täytyi turvautua tölkkimangoon. Pakastemangokuutiot on sairaan hyviä, mutta muistin niiden olemassaolon vasta kassan jälkeen, pakatessani ostoksia. Plööh.

Pohjalle laitoin murskattuja dominokeksejä ja täytteessä kokeilin mangotuorejuustoa hedelmien lisäksi. Yllätyksenä kakun sisältä löytyy Pandan POP Crunchy -palleroita, joita vielä ripottelin kakun päällekin..

Pohja (20cm irtopohjavuoka)


175g dominokeksejä
50g leivontamargariinia

Vuoan pohjalle pingotetaan leivinpaperi. Keksit murskataan ja sekoitetaan sulatetun leivontamargariinin kanssa ja ladotaan vuoan pohjalle. Keksiseosta ei kannata kauheasti painella pohjalle, vaan pikemminkin jättää ilmavaksi, jotta pohjasta ei tule kivikova. Laitetaan vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

 Täyte

4dl vispikermaa
200g mangotuorejuustoa
2 banaania
1tlk säilykemangoa
2rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä

Pandan POP crunchy -palleroita oman maun mukaan, jos ollenkaan? Itellä meni vähän yli puoli pussia..

Liivatelehdet laitetaan kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kerma vaahdotetaan vaahdoksi ja laitetaan jääkaappiin odottamaan. Banaanit ja mangot soseutetaan ja mukaan sekoitetaan haarukalla notkistettu tuorejuusto. Hedelmäsose sekoitetaan kermavaahdon joukkoon. Sitruunamehu laitetaan kattilaan ja liivatteista puristetaan ylimääräinen vesi pois. Kuumennetaan seosta niin kauan, että liivatelehdet ovat sulaneet joukkoon. Liivateseos kaadetaan täytteen sekaan ohuena naruna, samalla täytettä nostellen. Lopuksi sekoitetaan varovasti niin, että liivateseos on varmasti kunnolla sekoittunut.

Puolet täytteestä kaadetaan pohjan päälle, jonka jälkeen ripottelin suklaapalleroita ja lisäsin loput täytteestä.  Kakku laitetaan hyytymään jääkaappiin kelmun alle seuraavaan päivään tai vähintään neljäksi tunniksi. 

Banaani ja mango ovat niin makeita, niin en nähnyt tarpeelliseksi lisätä sokeria, eikä nuo suklaapallerotkaan ainakaan sitä makeutta vähennä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti