perjantai 15. maaliskuuta 2013

Brownies-kinuski-pähkinäkakku!



Puistojengin brunssikerho kokoontui tällä viikolla meillä. Halusin taas leipoa jotain makeaa, niin sainkin suklaahimoissani idean kinuskisesta pähkinäkakusta. Teinkin ihan yksinkertaisen version, johon tuli brownies-pohja, keitettyä kondensoitua maitoa ja rouhittuja pekaanipähkinöitä ja saksanpähkinöitä.

Kerran tein itse mikrossa kondensoitua maitoa toffeeksi, mutta siitä tuli aivan liian kovaa ja en halunnut keittää niitä tölkkejä kolmea tuntia, joten kipaisin Olarin ostarin baltia-kaupassa ostamassa valmiiksi keitetyn purkin, kätevää!

Brownies-pohja

150g leivontamargariinia
200g leivontasuklaata
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl cacao-jauhetta
0,5rkl vaniljasokeria

Uuni laitetaan lämpenemään 175 asteeseen. Margariini ja suklaa sulatetaan kattilassa ja kaikki aineet sekoitetaan. Taikina kaadetaan 26cm irtopohjavuokaan, jonka pohjan päälle on pingoitettu leivinpaperi valmiin kakun siirtämisen helpottamiseksi. Pohjaa paistetaan uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

Uunista tulleeseen pohjaan tein tikulla reikiä, jotta kinuski valuisi myös vähän sinne koloihin. Pohjan päälle levitetään kinuski (keitetty kondensoitu maito 375g prk) ja rouhitut pähkinät (n. 200g). Todella helppo ja hyvinkin suklainen kakku! :) Jos ei satu olemaan baltia-kauppoja lähellä (en ole muualla nähnytkään valmiiksi keitettyjä kinuskeja), niin kondensoitua maitotölkkiä kuuluu keittää kattilassa noin kolme tuntia ja vettä tulee lisätä aina niin, että purkki on koko ajan veden peitossa.

Oli taas ihana brunssi ja erinomainen viikonlopun aloitus! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti