Ensimmäiselle brunssille päätin leipoa sitruunakääretorttua. Olen tehnyt viimeksi kääretorttua joskus yläasteella, joten vähän oli hämärän peitossa, miten itse käärintä onnistuu. Hieman huonosti se meni, mutta onneksi nuo seikat eivät vaikuta makuun! :) Pariin kakkuun olen tehnyt tämän pohjan, joka olisi ehkä voinut olla hieman ohuempi, eli olisi ehkä pitänyt tehdä pienempi taikina..
Pohja
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Uuni laitetaan lämpenemään 200 asteeseen. Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon siivilän läpi erissä ja sekoitetaan lastalla nostellen. Seos kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan uunin keskitasolla noin 7-8 minuuttia uunista riippuen. Itse varmistin vielä tikulla kypsyyden, kun jäi kovin vaaleaksi tuossa ajassa.
Pohja kumotaan heti toiselle leivinpaperille ja laitoin tämän pariksi tunniksi jääkaappiin muovipussissa, mutta se ei ole mitenkään pakollista, kunhan jäähtyy ennen täytteen levittämistä!
Täyte
4dl vispikermaa
2rkl vaniljakreemijauhetta
1prk mascarpone-juustoa
3/4 prk Mackays lemon curd -tahnaa
Kerma vaahdotetaan ja mukaan vatkataan kaikki muut ainekset. Täyte levitetään lastalla pohjan päälle ja pohja rullataan kääretortuksi. Tarkoituksena oli laittaa kääretortun päälle koristeeksi tomusokeria, mutta se olikin loppu. Laitoin pikkusiivillä sitten vähän vaniljakreemijauhetta. Pursotin vielä loput täytteestä kääretortun päälle ja huomenna vielä ennen lähtöä, laitan hopeapallonomparelleja koristeeksi. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti