lauantai 25. helmikuuta 2012

Chocolate Blueberry Cup Cakes





Keskiviikon paikkeilla aloin miettimään, että mitä sitä tänä lauantaina leipoisi. Suklaiset kuppikakut pyörivät mielessä ja himoitsin myös koittaa mustikkaista kuorrutetta. Pähkäilin, että löytyisiköhän kaupasta Lemon Curdin tyyppistä tahnaa mustikan makuisena. Google kertoi, että Confetti sellaista myisi, mutta löysin myös ohjeen Kinuskikissan blogista! Tästä kehkeytyi ajatus mustikkaisista suklaakuppikakuista.

Ajattelin koittaa pursottaa valmiisiin kuppikakkuihin sisälle tuota mustikka curdia ja sekoittaa sitä myös kakkujen kermakuorrutteeseen! Näin suklaa ja mustikka pysyisivät erillään, eikä syntyisi makujen sekamelskaa. Valkosuklaamustikkamuffinsseja on jo koitettu ja maku oli taivaallinen. Nyt on maitosuklaan ja kaakaojauheen vuoro.

Nyt A liikkuu jo niin hyvin, että viihtyy lattialla leikkimässä, eikä tarvitse ajoittaa leipomista päiväunien kohdalle. Hieno pieni mies siis on!

Noniin, sitten itse leivontaan;

Aloitin tekemällä mustikka-curdin. Tein tämän jo aikaisin aamulla, jotta se ehti kohmettua jääkaapissa..

Suklaakuppikakut

3 huoneenlämpöistä kananmunaa
3dl ruokosokeria
4,5dl vehnäjauhoja
1,5tl levinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta (oikeeta)
100g voita
150g Fazerin sinistä
0,5dl maitoa

Kuorrutteeseen
2dl vispikermaa
1dl mustikka-curdia
1rkl vaniljakreemijauhetta


Sulata voi ja suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Tuosta ruokosokerimunavaahdosta saa kyllä todella jämäkkää vaahtoa aikaiseksi! Vaahdon joukkoon lisätään suklaavoiseos. Leivinjauhe ja kaakaojauhe sekoitetaan jauhojen sekaan ja jauhot lisätään vähitellen siivilän läpi vaahdon joukkoon, vuorotellen maidon kanssa. Tässä kohtaa en siis enää käytä vatkainta vaan nostelen ja varovasti sekoittelen lastalla, jotta vaahto ei lässähtäisi. Valmis taikina jaetaan muffinivuokiin (noin 2/3 vuoasta) ja paistetaan uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Taikinasta tulee noin 12 kuppikakkua.

Kun kuppikakut otetaan uunista, lisätään mustikka-curdia kakun sisään. Otin pursottimeen curdia ja pyöreän pään, jonka painoin kakun keskiosaan ja puristin samalla vetäen pursotuspussia ylöspäin. Tämä tulisi tehdä, kun kakut ovat lämpimiä, eivätkä ole vielä vetäytyneet/jämäköityneet. Mustikka-curdistani ei tullut ihan sileää, joten pieniä mustikanpaloja jäi jumiin pursottimeen ja jouduin välissä huuhtelemaan.

No kuorrutuksen pursottaminen osoittautui myös hieman hankalaksi, samasta syystä. Kuorrutusta varten vatkasin kerman vaahdoksi, johon lisäsin kreemijauheen sitä kovettamaan ja lopuksi mustikka-curdin kahdessa erässä, välillä maistellen. Pursottamiseen olisi ehkä kannattanut käyttää isoa tähtityllaa tai isompaa pyöreää päätä. Minun pursotusarsenaaliini ei vielä semmoisia kuulu, joten pursottimen tukkiutuessa, levitin osan vain lusikalla. Kuvaan en niitä huolinut :)

Oikein herkullisia tuli. Jos kuitenkin jotain olisin tehnyt toisin, olisi tässä voinut käyttää Fazerin sinisen tilalla tummaa leivontasuklaata. Siitä kuitenkin saattaisi tulla heti pahat suklaaöverit, kun näinkin tuli jo hyvin suklaista. Huomenna äiti, isi ja sisko perheineen tulevat näitä maistelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti