lauantai 18. helmikuuta 2012

Mud Cake

Kaveri päätti järjestää ystävänpäiväjuhlat. Nyyttärit olivat ideana ja päätin äänestyksen perusteella pyöräyttää Mud Caken, mutakakun, varman suklaaöveriherkun. Tässähän on ideana, että paistovaiheessa kakku jää sisältä raa'aksi ja hyytyy yön yli jääkaapissa. En ollut vähään aikaan tätä leiponut, enkä muistanutkaan miten nopea tämä syntinen herkku on! Uunissaoloaikakin on niin lyhyt, että sain tämän valmiiksi A:n lyhyiden päikkäreitten aikana! Valitettavasti kuvaa en tästä kakusta pysty tänne jakamaan. Sen verran mutainen kakku tuli tällä kertaa, että siitä ei olisi saanut kaunista kuvaa, ei sitten millään.

Ohjetta peliin;

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
2dl sokeria
200g tummaa leivontasuklaata
200g voita tai leivontamargariinia
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (22cm-26cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa ja kaada varovastti munasokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauho-leivinjauheseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita varovasti lastalla. Kaada seos vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.

Kakun paistoaika riippuu uunista ja vuoan koosta. Tämän kakun tein 22 cm kertakäyttövuokaan ja paistoaika oli täysi 20 minuuttia. Siltikin tämä kakku jäi erittäin mutaiseksi, mutta kelpasi hyvin tytöille! Normaalisti, kun teen 26 cm irtopohjavuokaan, on 15 minuuttia juuri sopiva. Kokeilemalla löytyy paras, mutta ei tämä kakku huonolta maistu vähän kypsempänäkin.

Jäähdytä kakku hyvin huoneenlämmössä, ennen jääkaappiin siirtämistä. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli ja lisää päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Kauan on jo ollut suunnitelmissa ostaa pieni leivontasiivilä, mutta kyllä lusikalla heittelemälläkin saa suhteellisen nätin näköistä. Olen normaalisti tarjoillut kakun ilman mitään lisukkeita, jotkut tykkäävät tarjoilla jäätelön kera. Tämä on kyllä niiiiin herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti