perjantai 17. helmikuuta 2012

Laskiaispullat




Jo hyvissä ajoin kauppoihin tulee myyntiin laskiaispullia. Nyt päätin minäkin jo viikkoa ennen pyöräyttää pullat ja täyttää ne vadelmahillolla ja kermavaahdolla. :P

Pullataikinan tein 2,5 desiin maitoa, ettei tulisi liikaa syötävää. Elikkä seuraavan ohjeen mukaan;

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
noin 7 dl jauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
100g sulatettua voita tai leivontamargariinia

voiteluun kananmuna ja päälle raesokeria

Täytteeksi:
vadelmahilloa
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää jauhot taikinan joukkoon pikkuhiljaa, aluksi puuharukalla ja lopuksi käsin sekoittaen. Vaivaa pullataikinaa hyvin ja lisää lopuksi sulatettu voi. Laita pullataikina kohoamaan leivinliinan alle kulhossa mikroon noin puoleksi tunniksi (älä kuitenkaan laita mikroa käyntiin;) ).

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pyörittele kohonneesta taikinasta pullia pellille ja anna kohota vielä leivinliinan alla noin kymmenen minuuttia. Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista uunissa noin 15 minuuttia pullien koosta riippuen.

Leikkaa jäähtyneistä pullista hatut ja levitä vadelmahilloa oman maun mukaan. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Jauhe jämäköittää kermavaahdon, eikä se sitten valu pullan sivuilta. Voit pursottaa kerman ja kipata hatun takaisin pullan päälle. Itse levitin kerman lusikalla ja ihan herkullisen näköisiä tuli myös näin.

Maku oli erittäin makea ja montaa näitä pullia ei pystykkään putkeen syömään.

Hauskaa laskiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti