lauantai 23. kesäkuuta 2012

Sitruunainen mansikkatäyte letuille

Satunpa melkein joka päivä iltapäivällä avaamaan telkkarin juuri silloin, kun sieltä tulee mitä tänään syötäisiin -mies reseptiensä kanssa. Yhtenä päivänä tällä viikolla hän paistoi muurinpohjalettuja ja teki niille sekä suolaisen täytteen, että makean. Suoraan makean täytteen reseptiä en löytänyt mitä tänään syötäisiin -sivustolta, mutta muistelin mitä siihen tuli ja tein sen mukaisen täytteen juhannusaaton grillibileiden letuille!

Tästä tuli aivan fantastista ja tämä sopisi mielestäni oikein hyvin myös esimerkiksi kääretortun täytteeksi tai pelkälteen syötäväksi! ;) Jos olette lettuja paistamassa niin melkein vaadin tätä tehtäväksi! Niin hyvää oli..

Lettutäyte

2dl vispikermaa
1prk sitruunarahkaa (niitä leivontarahkoja)
1l tuoreita mansikoita lohkottuina ja hieman sokeroituina
2rkl (tai oman maun mukaan) hienonnettuja mintunlehtiä

Vispikerma vaahdotetaan ja loput ainekset sekoitetaan joukkoon. Minttua voi hienontaa lisää ja sekoittaa joukkoon, jos tuo 2rkl ei riitä. Tuon verran kun laittoi, tuli semmoisia pieniä minttusattumia, mutta maku ei ollu koko ajan läsnä. Maistui lapsille kuin aikuisillekin hyvin. Pahoittelen kuvan puuttumista!

Hyvää Juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti