lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pepperoni Cup Cakes


Kaveri järjestää tänään kakkukestit. Pitäähän jotain viemistä olla, niin päätin tehdä suolaista tasapainottamaan makeita kakkuja, joita on tarjolla. Löysin tämän ohjeen Maku-lehdestä ja on jo jonkun aikaa pitänyt koittaa näitä. Tästä taikinasta pitäisi tulla 24 minikakkua, mutta mulla olikin päässyt loppumaan minivuoat niin tein normaalinkokoisiin. Taikinasta riitti 14 normaalikokoista.  

Taikina
2 kananmunaa
1dl ruokakermaa
1dl pullomargariinia
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3dl (150g) juustoraastetta
50g pepperonimakkaraviipaleita
1dl hienonnettua ruohosipulia

 Kuorrutus
200g ruohosipulituorejuustoa
1rkl ruokakermaa  

Koristelu
7 pepperonimakkaraviipaletta
 hienonnettua ruohosipulia

Sekoitetaan munat, kerma ja rasva. Vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste yhdistetään ja lisätään munaseokseen. Seuraavaksi hienonnetaan pepperonimakkarat ja ruohosipuli ja lisätään taikinan joukkoon. Taikina jaetaan vuokiin ja paistetaan kiertoilmauunissa 190 asteessa noin 20 minuuttia (normaalissa uunissa 200 astetta ja noin 25 minuuttia). Jos näistä tekisi minikakkuja, riittäisi noin 12-15 minuuttia uunissa.

Koristelua varten tuorejuusto notkistetaan kermalla ja pursotetaan kakkujen päälle. Sitten voi oman maun mukaan asetella pepperoniviipaleet ja ruohosipulin.

Katsotaan miten maistuu makeilla kakkukutsuilla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti