maanantai 18. helmikuuta 2013

Supersuklainen Pätkis-brownies!




Piti leipoa jotain pientä naposteltavaa. Kahden lapsen kanssa leipominen onkin osoittautunut hieman haastavammaksi, varsinkin kuin vauva on alkanut olemaan enemmän hereillä. Niinpä päädyin yksinkertaisiin ja helppoihin, mutta hyvinkin herkullisiin pätkis-brownieseihin.

Browniesit on siitä helppoja, että suklaa ja margariini sulatetaan ja kaikki vaan sekoitetaan yhteen ja sitten uuniin! Pätkis on suurta herkkuani ja sopii tähän jo valmiiksi erittäin suklaiseen brownies-reseptiin.

Pätkis-brownies

150g leivontamargariinia
200g leivontasuklaata
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl cacao-jauhetta
0,5 rkl vaniljasokeria
1 pss pätkiksiä rouhittuna

Uuni laitetaan lämpenemään 175 asteeseen. Margariini ja suklaa sulatetaan kattilassa ja sekoitetaan muiden aineiden joukkoon, lukuunottamatta pätkiksiä. Itse käytän tässä 26cm halkaisijan irtopohjavuokaa, jonka pohjan olen vuorannut leivinpaperilla. Lopuksi sekaan lisätään pätkisrouhe ja seos kaavitaan vuokaan. Näitä paistetaan uunissa alimmalla tai keskitasolla noin 30 minuuttia. Valmiit kannattaa leikata hieman jäähtyneenä paloiksi. Jos jäähtyy liikaa, palat halkeilevat leikatessa, niin kuin itselleni pääsi käymään, kun sattui taas joku tilanne päälle. :)

Tästä saa hyvät suklaaöverit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti