maanantai 16. huhtikuuta 2012

Räikeä Mansikka-Lemon Curd -Juustokakku




Tänään olisi kaverin tuparit tiedossa ja kysyinkin heti kutsun saatuani, jos voisin viedä jotain leipomisia! Juustokakut on niin kivoja juhlissa, että päätin tehdä semmoisen, tällä kertaa kaksikerroksisen! Leipominen pitikin suorittaa jo perjantaina, että kakku ehti hyytyä hyvin jääkaapissa. Tänään pursotin vielä kermakuorrutuksen.

Kaverin kämpässä on joskus käynyt Inno-ohjelma sisustamassa. Nämähän olivat siis tuparit, eli kyseinen kaveri ei itse ole Innoa sinne tilannut, vaan tämän on hoitanut edellinen asukas. Kämpästä löytyy hyvännäköinen, värikäs tapetti ja vitsillä aateltiin vieraat pukeutua näihin tapetin väreihin; vaaleansininen, harmaa, oranssi, keltainen, pinkki ja valkoinen. No kun rupesin suunnittelemaan mansikka-lemon curd -juustokakkua, keksin, että värjäänpä kakun kerrokset keltaisella ja pinkillä sekä pursotukset oranssilla. Tuli aika muovisen näköinen kakku, mutta toivottavasti ulkonäkö ei vaikuta makuaistiin ja kakku maistuu siltä miltä pitääkin!

Kun lähtee tekemään kerrosjuustokakkua tarvitsee varata tarpeeksi hyytymisaikaa. Eli muutenkin juustokakut on hyvä tehdä edellisenä päivänä tai ainakin varata vähintään neljä tuntia hyytymiseen, mutta nyt kun tekee kaksi kerrosta, täytyy ensimmäinen kerros hyydyttää ennen toisen tekemistä.

Aloitin siis perjantaiaamuna tekemällä pohjan.

20cm irtopohjavuoka

175g Domino Original
50g voita

24-26cm irtopohjavuoka

250g Domino Original
75g voita

Murskaa keksit tehosekoittimella tai laita minigrip-pussiin ja käytä kaulinta murskaamiseen. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin. Painele seos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan ensimmäistä täytekerrosta.

Käytän tässä siis 20cm irtopohjavuokaa, mutta kakusta tulee todella korkea. Täyte siis riittää hyvin myös 24-26cm irtopohjavuokiin.

Täyte 1 Lemon Curd

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2prk (160g) Mackays Lemon Curd
2rkl sokeria
Wiltonin keltaista pastaväriä
2rkl sitruunamehua
3 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, Lemon Curd, sokeri ja pastaväri keskenään. Tuorejuusto kannattaa ottaa hieman aiemmin jääkaapista, jotta se ehtii pehmetä. Pastavärejä käytettäessä ei kannata suoraan laittaa isoa määrää väriä. Nämä ovat erittäin tehokkaita ja ihan pieni määrä riittää, kun kastaa vaikka teelusikan pään väriin, niin siinä on jo tarpeeksi.

Sekoita kermavaahto muun seoksen joukkoon. Joissain ohjeissa kerma sekoitetaan vasta liivatteen jälkeen, mutta itselläni ei ole ikinä ollut ongelmia, vaikka olen sekoittanut kerman jo ennen liivatetta.

Laita sitruunamehu ja liivatteet pieneen kattilaan ja liedelle. Sekoittele kunnes liivatteet sulavat (ei mene kauaa). Valuta liivateseos muun kakkutäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita vielä hyvin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Iltapäivällä jatkoin sitten kakkostäytteen parissa.

Täyte 2 Mansikka

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mansikoita soseutettuna
1tl vanilja-aromia
Wiltonin pinkkiä pastaväriä
2rkl sitruunamehua
4 liivatetta

Tämä tehdään samaan tyyliin kuin ensimmäinenkin täyte. Eli kerma vaahdotetaan. Tuorejuusto sekoitetaan mansikkasoseen, vanilja-aromin, sekä pastavärin kanssa ja kerma sekoitetaan niiden joukkoon. Liivatteet sulatetaan sitruunamehuun ja valutetaan ohuena nauhana täytteen joukkoon. Hyvä sekoitus ja täyte 2 on valmis kaadettavaksi täyte ykkösen päälle. Ja taas jääkaappiin hyytymään!

Pursotukset tein sitten tarjoilupäivänä ja niitä varten tarvitsee

2dl vispikermaa
1/2prk (160g) Mackays Lemon Curd
Wiltonin pastavärejä sekoitettuna oranssiksi

Kerma vatkataan vaahdoksi. Aika alkuvaiheessa lisäsin pastavärin ja lopuksi Lemon Curdin.

Tästä tuli makea ja törkeän näköinen kakku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti