sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pehmoiset korvapuustit

Nyt pääsi uusi Kenwood heti koviin hommiin, nimittäin pullataikinan vaivaamiseen. Aikamoinen mötikkä tuo taikinakoukku on ja hienosti se myös toimi! Korvapuusteista tuli tällä kertaa paljon pehmeämpiä kuin ennen. Laskiaisena maisteltiin anopilla laskiaispullia, jotka olivat hyvinkin pehmeitä. Kummastelin ääneen, että miten näin pehmeitä pullia saa aikaan ja anoppi vinkkasikin, että jättämällä kananmunan pois! Oikeassahan tuo oli, nimittäin en ole ikinä ennen saanut tehtyä näin pehmeitä korvapuusteja.

Teinkin puolen litran taikinan, kun kerran tilavuus Kenwoodissa riittää!

Korvapuustit

16 kpl isoja

5 dl maitoa
2 dl sokeria
4 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
n. 14 dl jauhoja
200g voita

Sulatetaan voi ja laitetaan jäähtymään. Maito lämmitetään noin 42 asteeseen, eli hieman kättä lämpimämmäksi. Maitoon sekoitetaan sokeri, suola ja kardemumma. Kuivahiivat sekoitetaan kahteen desiin jauhoja ja lisätään nesteen joukkoon. Sekoitetaan yleiskoneen taikinakoukulla tai aluksi puuhaarukalla. Lisätään jauhoja ja jatketaan yleiskoneella tai vaivataan käsin. Kun jauhoja on lisätty noin 10-12 dl, lisätään voi. Vaivataan voi hyvin taikinaan ja lisätään jauhoja, kunnes tuntuu sopivalta jämäkältä. Korvapuusteja varten pullataikina saa olla hieman "kovempaa", kuin pikkupullia leipoessa.

Taikinakulhon päälle laitetaan keittiöliina ja annetaan kohota, kunnes taikina on tuplaantunut (noin tunti).

Korvapuustien täytettä
varten tarvitaan

noin 125g leivontamargariinia (voi on hieman kovaa)
sokeria
kanelia

Uuni laitetaan lämpenemään 200 asteeseen. Kohonnut pullataikina kaadetaan jauhotetulle alustalle ja vaivataan ilmakuplat pois. Taikina kaulitaan suorakulmion muotoiseksi levyksi ja jauhoja kannattaa käyttää niin, että taikina ei jää kaulimeen kiinni. Margariini levitetään taikinalevylle ja sitten vaan ripotellaan sokerit ja kanelit päälle. Määrät saa päättää itse, oman maun mukaan. Viimeksi laitoin liikaa kanelia, nyt ehkä hieman liian vähän. :)

Taikinalevy rullataan pötköksi ja leikataan sopivan kokoisiksi pulliksi. Itse tein 16 kappaletta aikakin isoja puusteja. Puustit kannattaa leikata hieman vinoon, vuorotellen kumpaankin suuntaan, jotenkin näin: / \ / \ / .

Kannattaa tehdä viilto keskelle pullaa ja kääntää ympäri, niin saa nätimmin levitettyä korvapuustin näköiseksi. Omista pullista ei tällä kertaa tullut kovin kauniita, mutta erittäin hyvänmakuisia ainakin!

Paistoin pullat kahdella pellillä, jotta pullat eivät tarttuneet toisiinsa kohotessaan uunissa. Ennen uuniinmenoa, pullat voidellaan kananmunalla ja ripotellaan raesokerit päälle. Puusteja paistetaan uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, pullien koosta riippuen.

Näitä pääsivätkin A:n kummisetä ja Retu-täti herkuttelemaan, kun tulivat A:ta meille hoitamaan!

2 kommenttia:

  1. Vaadimme kuvan koneesta!!! Ja maistiaisia kans :)

    VastaaPoista
  2. http://lauantaileivontaa.blogspot.com/2012/03/unelma-toteutui.html

    Täältä löytyy kuva :) Maistiaisia pitää tehdä joku päivä!

    VastaaPoista