sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-minttujuustokakku
















Lauantaina oli ihanan Hampparin polttarit, jotka alkoivat aamun brunssilla, johon Reean kanssa osallistuimme! Tein brunssille juustokakun ja Minna, tulevan Olarin Kerma -leipomisyrityksen yhtiökumppanini, teki valkosuklaa-raparperijuustokakun!

Polttarisankari tykkää erityisen paljon suklaasta, niin aattelin tehdä brownies-pohjan. Valkosuklaa-minttujuustokakku on ollut mielessä jo jonkun aikaa, niin sen sitten valitsin täytteeksi! Tietysti, jotta suklaaöverit olisi taattu, piti vielä päälle laittaa rouhittu levyllinen Maraboun minttukrokanttia! Tähän kakkuun siis upposi suklaata yhteensä 400g!















Brownies-pohja (20cm irtopohjavuoka)


2 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g tummaa leivontasuklaata
100g leivontamargariinia
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl cacao-jauhetta

Uuni laitetaan lämpenemään 200 asteeseen. Kananmunat ja sokeri sekoitetaan. Margariini ja suklaa sulatetaan kattilassa. Loput kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään muna-sokeriseokseen. Lopuksi vielä joukkoon lisätään suklaa-margariiniseos ja taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Pohjaa paistetaan uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Valmis pohja laitetaan jäähdyttyään jääkaappiin kylmenemään ja ennen täytteen tekemistä, pistellään haarukalla täyteen reikiä ja kostutetaan. Mieluiten käyttäisin maitoa tähän, mutta meillä ei ollut kotona laktoositonta maitojuomaa, niin käytin tähän vadelmavichya noin 1 desin verran.

Täyte

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata
1tl piparminttuaromia
3 liivatelehteä
loraus vettä

Liivatelehdet laitetaan likoomaan kylmään veteen, jonk aikana vispikerma vatkataan vaahdoksi ja piparminttuaromi lisätään joukkoon. Valkosuklaa sulatetaan mikrossa lämmittämällä 30 sekuntia kerrallaan ja sekoitetaan tuorejuuston kanssa ja lisätään kermavaahdon joukkoon. Pehmenneet liivatelehdet puristetaan ylimääräisestä vedestä ja sulatetaan kattilassa vesilorauksen kanssa ja kaadeaan ohuena nauhana samalla lastalla sekoittaen täytteen joukkoon. Täyte sekoitaan tasaiseksi ja kaadetaan brownies-pohjan päälle. Sitten kakku laitetaan hyytymään jääkaappiin.

Koristeluun 200g Maraboun minttukrokanttia rouhitaan kakun päälle ennen tarjoilua! Huh mitä herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti