tiistai 27. maaliskuuta 2012

Synttäritarjoiluja

Viime lauantaina juhlittiinkin synttäreitä Harry Potter -teemalla. Vieraita oli hieman yli 30 ja tarjoiluiksi olin luvannut pientä naposteltavaa. No lauantaina en näitä kaikkia ehtinyt tekemään, vaan aloitin leipomishommat ja tiistaina.

Muffinssit ovat makoisia ja helppoja, mutta ne ovat kovin isoja juhlatarjoiluissa, joten päädyin ostamaan suloisia minimuffinssivuokia! Makuvaihtoehdoiksi valitsin maailman parhaat Professori McGarmiwan Lemon Cup Cakesit sekä erittäin suklaiset Hagridin Chocolate Cup Cakes nutella-kuorrutteella.




Täytekakun päätin tehdä 40 hengelle, jotta siitä varmasti riittää ja siitähän riitti! Melkein puolet jäi yli, mutta parempi niin, kuin että olisi loppunut kesken. Täytteeksi tein mansikka-mascarponetäytteen, joka oli erittäin makiaa! A:n kummitäti olikin auttamassa pohjanteossa, niin saatiin nopeasti tehtyä kolme isoa levypohjaa..


Suolaisiin tarjoiluihin sainkin apua äitiltä ja siskolta. Äiti valmisti wasabi-lohivoileipäkakun, joka oli suuri menestys, niin kuin aina. Sisko teki erittäin herkullista pinaatti-fetapiirakkaa. Itse tein vielä Chorizo empanadilloja, minumuotoisia niitäkin.

Pistetääs vaikka niitten suussasulavien minisuklaakuppikakkujen reseptiä esille;

Hagridin Chocolate Cupcakes


noin 55-60 kpl

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 dl cacaota
2,5 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilja-aromi
75 g voita
3 dl maitoa (rasvaton käy)
1/2 dl oliiviöljy
2 kananmunaa
200g rouhittua tummaa leivontasuklaata

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet siivilöinnin jälkeen keskenään. Sekoita voi, vanilja-aromi, maito, oliviiöljy ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet ja nesteseos keskenään. lisää rouhittu suklaa ja sekoita hyvin. Jaa taikina minimuffinivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolen välin. Kannattaa asetella minimuffinivuoat pellille vieri viereen, niin etteivät ne levähdä. Jos omistat minumuffinipannnun niin sittenhän ei tarvitse levähtämistä pelätä. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia ja testaa coctail-tikulla. Nämä voivat jäädä hieman löysiksikin keskeltä. Nämä laitoin sitten minigrip-pussissa pakkaseen ja otin sulamaan jääkaappiin perjantaina.

Lauantaina teinkin sitten kuorrutteen, johon tuli;

Purkki Nutellaa (400g)
200g maustamatonta tuorejuustoa

Nämä vatkataan yhteen ja pursotetaan päälle. Tätä oli hieman vaikea käsitellä, sen verran löysää tuli. Piti olla nopea, mutta harjoittelemalla onnistuu!

Toinen ohje, jonka haluan jakaa on törkeän helpot ja herkulliset
chorizo empanadillat!

60 kpl

paketti lehtitaikinaa levyinä
200g chorizomakkaraa

Laitetaan uuni 225 asteeseen lämpenemään.

Lehtitaikina sulatetaan ja kaulitaan levyjä isommiksi, niin että niistä saa leikattua 10 pientä neliötä.

Olen ostanut chorizomakkarat viipaleina, eli seuraavaksi viipaloin chorizot pienemmiksi paloiksi.

Kaulittujen neliöiden päälle laitetaan pienet määrät chorizoa ja sitten taitellaan kolmiopasteijoiksi ja painellaan haarukalla reunat, jotta ne pysyvät kiinni. Empanadilloja paistetaan uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnen ovat ruskistuneet. Tämä on kyllä helpoin ohje näiden herkullisuuteen nähden! Kannattaa testata.

Oli ihanat synttärit! Lisäänpäs vielä kuvia tarjoiluista, kun muistan niitä tuolta miekkoselta pyytää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti