perjantai 22. marraskuuta 2013

Appelsiini-brownies -juustokakku

Korisjengin saunailta oli tapas-ilta ja googletin paljon netistä espanjalaisia jälkiruokia, jotain appelsiinisia jälkkäreitä löysin niin ajattelin tehdä helpon juustokakun. Brownies-pohja alle ja siihen päälle appelsiinijuustokakku. Kiilteen sijaan päällystin kakun rouhitulla Maraboun appelsiini-krokantilla.














Brownies-pohja (20cm irtopohjavuokaan)

100g leivontasuklaata
100g voita
2 kanamunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja (tai gluteeniton jauhoseos)
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl cacao-jauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuokraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata kattilassa leivontasuklaa ja voi ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa kanamunat ja sokeri. Lisää loput kuivat jauheet ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää joukkoon sula suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Jos haluat mudcake-tyyppisen pohjan, älä paista ainakaan yli 20 minuuttia. Laita jääkaappiin jäähtymään kylmäksi. Kostuta pohja painelemalla se täyteen reikiä haarukalla ja laita voitele pohja noin 1dl appelsiinimehua.

Appelsiinijuustokakku

200g laktoositonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
 hieman oranssia pastaväriä

3 liivatelehteä
loraus appelsiinimehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto, appelsiinin kuori sekä mehu joukkoon. Lisää pastaväri ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kattilassa appelsiinimehun kanssa. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte brownies-pohjan päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Koristeluun meni siis levyllinen maraboun appelsiini-krokanttia ja pursottelin kermaa. LEonidas suklaa-kaupasta löysin vielä halloween-kurpitsan joka sopi saunaillan ajankohtaan! Todella kova suklaaähky tuli tästä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti