Mustikkapiirakkajuustokakku onkin suora kopio omenapiirakkajuustokakusta, lukuunottamatta kermapursotuksia, mutta laitetaanpa senkin ohje tänne erikseen!
Mustikkapiirakka 20cm irtopohjavuokaan
noin 2dl pakastemustikoita
1rkl perunajauhoja
2dl piimää
2dl sokeria
0,75dl flora culinesse
3,25dl vehnäjauhoja
0,5rkl leivinjauhetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita piimä, sokeri, flora, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Sekoita mustikat ja perunajauhot ja ripottele taikinan päälle.
Paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys coctail-tikulla. Laita valmis mustikkapiirakka jääkaappiin kylmenemään, kun se on hieman jäähtynyt.
Vaniljajuustokakku
180g tuorejuustoa
2dl vispikermaa
2dl valmista vaniljakastiketta
3 liivatelehteä
tilkka maitoa
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakastike. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne maitotilkan kanssa kattilassa. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte mustikkapiirakan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. Ja sitten herkutellaan! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti